Снимка Булфото Нежното острие на ГЕРБ коментира наболели политически теми. Десислава

...
Снимка Булфото Нежното острие на ГЕРБ коментира наболели политически теми. Десислава
Коментари Харесай

Атанасова, ГЕРБ: Защо да воюваме с г-н Радев, след като сме представители на различните видове власт?

Снимка Булфото 

Нежното острие на ГЕРБ разяснява наболели политически тематики. Десислава Атанасова разкри за какво Народното събрание е несполучлив и за какво не е правилно, че нейната партия води война с президента.

„ Социолозите занапред ще мерят доверието в 45-ото Народно събрание, което си отиде - безславно, без да е изпълнило нищо от дневния ред на обществото.  Само преди този момент поръчките на политическите партии бяха огромни, а се оказа, че само и единствено се вълнуват единствено от политическото оцеляване.

Затова и си скроиха подобен Изборен кодекс,  който да ги удовлетворява и да дадат властта в ръцете на президента.  Нищо друго не се случи в границите на този парламент.

Освен оня прославен противоконституционен мораториум - освен според мен и по мнение на ГЕРБ, само че и доста конституционни съдии - някогашни такива , а и адвокати се изрекоха в тази посока ”.   Това съобщи пред Диана Найденова в  " Карай напряко "  по Нова Тв председател на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите й, ГЕРБ се е пробвала да води градивен разговор при връчването на мандата за сформиране на държавно управление с останалите партии.  „ Изборите минават и отминават.

Сезоните също. 
Проблемите в всекидневието на българите стоят. Те обаче не бяха в дневния ред нито на Народно събрание,  нито на партиите, които получиха втория и третия мандат за сформиране на държавно управление ”,  заяви тя.

„ Ние не водиме война с никого.  Защо да водиме война с господин Радев, откакто сме представители на другите типове власт?   Той е президентската институция. Очаквахме, че той ще бъде в тази си роля - на обединител. Неприятно усещане прави, че той последните няколко дни взема страна в един политически спор - консултациите за лъчение на ЦИК.

Но за служебното държавно управление и неговите проверки, защото тематиката за проверките е извънредно настояща, проверката, в случай че ще има  - би трябвало да се направи от служебно държавно управление.

Най-лесно е служебните министри,  като влязат в кабинетите си, да създадат инспекция какво има като информация и като документи.  И в случай че има нещо, което да ги тормози - да го разгласят обществено ”, безапелационна е Атанасова.

„ Надявам се, че в този момент акцията ще се концентрира върху политиката, тъй като миналата беше с фокус върху това,  какъв брой и по какъв начин хората, протестиращи от една година, желаят да изчегъртат ГЕРБ от властта.

Оказа се, че ГЕРБ  пак е първа политическа мощ и без ГЕРБ не може да се сформира държавно управление.  Това го видяхме, въпреки че никой не пожела диалог. Ние намираме това за груба политическа неточност ”, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР